Aloittaminen

Taekwondoa voi harrastaa kuka tahansa perusterve ihminen, nuori tai vanhempi. Taekwondon aloittaminen ei vaadi aiempaa liikuntakokemusta tai erityistä notkeutta. Nuorten ja aikusten ryhmän alaikäraja on n. 13 vuotta. Perhetaekwondoon voi tulla noin 6-12 vuotias yhdessä aikuisen kanssa. Perhetaekwondoon voi tulla myös 10-12 vuotiaat lapset ilman aikuista.

Miten mukaan harjoituksiin?

Harjoituskausi alkaa syyskuussa ja päättyy toukokuun lopussa. Voit aloittaa harjoittelun missä vaiheessa kautta tahansa. Harjoitusajat löydät täältä. Täytä alla oleva ilmoittautumislomake ja tule mukaan harjoituksiin.

Varustus

Sopiva asu harjoitteluun on verryttelyhousut ja T-paita tai vastaava löysä asu, joka ei kiristä. Ota myös juomapullo mukaan. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin. Muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen voi hankkia taekwondopuvun (dobok). Puvun hinta on noin 40-50 euroa. Muita varusteita harjoittelun alkuvaiheessa ei tarvitse hankkia.

Nuoret ja aikuiset

Nuorten ja aikuisten harjoitukset on suunnattu yli 13-vuotiaille taekwondosta kiinnostuneille.

Harjoituksissa kohotetaan kuntoa ja opetellaan taekwondon perusteita. Näitä ovat mm. peruspotkut, -torjunnat ja lyönnit sekä otteluliikkuminen ja perusirtautumiset. Keltaisen vyön suorittaminen on mahdollista noin kolmen-neljän kuukauden harjoittelun jälkeen. Tämän jälkeen harjoitelua syvennetään vaativampiin tekniikoihin.

Perhetaekwondo

Perhetaekwondossa aikuinen tekee harjoitteita mukanaan olevan 6-12 -vuotiaan lapsen kanssa. Molemmat pääsevät kokeilemaan erilaisia liikkumatapoja, potkuja, lyöntejä, torjuntoja ja kaikkea muuta. Harjoitteluohjelma on suunniteltu ottamaan huomioon lapsen ja aikuisen erilaiset tarpeet.

Perhetaekwondo antaa mahdollisuuden koko perheelle harrastaa yhdessä. Haluamme tarjota urheiluharrastuksen, joka ei vaadi sitoutumista neljään harjoituskertaan viikossa tai sitä, että lapsi on aloittanut harrastuksen päiväkoti-iässä. Aikuiselle tarjoutuu keino tutustua lajiin siinä sivussa, mikä voi johtaa itsenäisen harjoittelun aloittamiseen myöhemmin. Haluamme myös lisätä ihmisten tietoisuutta taekwondosta ja korostaa sitä, että laji sopii kaikenlaisille ihmisille.

Perhetaekwondossa tehdään taekwondo -tekniikoita yhdessä lapsen kanssa. Tekniikat on suunniteltu siten, että ne sopivat jokaiselle. Jokainen harjoituskerta alkaa alkulämmittelyllä tai -leikillä, minkä jälkeen harjoitellaan tiettyä osa-aluetta, nostetaan hikeä pintaan ja lopuksi venytellään.

Ilmoittautuminen

Jos olet alle 18-vuotias, täytä myös alla olevat tiedot: